GRATIS VERZENDING

Gratis verzending bij orders boven €100

B2C & B2B

Ben je een bedrijf? Vraag dan een B2B account aan.

ONLINE SUPPORT

Op werkdagen van 8:00 tot 15:30.

Schuifraam veren

SchuiLicht Basic
SchuifLicht Compleet
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

494 items

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

494 items

per pagina

SchuifLicht schuifraam balansveer systemen

Het SchuifLicht Compleet systeem is ontworpen om in de oude bestaande gewichtkasten gemonteerd te worden. Om het systeem te monteren heb je een 30x30mm ruimte nodig, de minimale hoogte is de lengte van de veer + gewenste schuifhoogte + 200mm.

Het SchuifLicht Basic systeem is ontworpen om in het schuivende raam gemonteerd te worden. Hiervoor dient er een groef in het schuifraam gefreesd te worden, de veren blijven deels in het zicht. Afhankelijk van het gewicht van het raam heb je een groef van 16x16mm of van 20x20mm nodig. De lengte van de groef is afhankelijk van de gewenste schuifhoogte.

Schuifraam balansveren worden ook wel avriveren of patentveren genoemd. De werking is echter allemaal hetzelfde. Ze houden het raam op elke gewenste hoogte in balans en ze versoepelen het open en dicht doen van het raam. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het exacte gewicht van het schuifraam nodig. Dit dient na het eventuele montage van het isolatieglas bepaald te worden. Dit kun je doen door het schuifraam te wegen op een personenweegschaal, controleer altijd of de personenweegschaal het goed doet. Bij een foute gewichtsbepaling kan het zijn dat je raam niet meer helemaal dicht gaat of dat hij niet in balans blijft hangen.

Een groot voordeel van onze veren is dat ze nastelbaar zijn. Op elke losse balansveer is het gewicht van het schuifraam gedrukt, dit gewicht kunnen de veren als set in balans kunnen houden. De set veren is altijd ingesteld op het laagste gewicht aangegeven op de veer. De veren kunnen met een platte schroeven draaier aan de onderzijde van de veer op een hoger gewicht ingesteld worden. Op de pagina over hoe je de balansveren kunt nastellen vind je meer uitleg

We hebben alle balansveren op voorraad, hierdoor kunnen we snel leveren en kun je als klant snel plaatsen. Alle balansveren worden verzegeld, als de verzegeling intact is kun je de veren altijd zonder problemen ruilen of retourneren.